Lecție de îngrijire dentară în cadrul After School Georgi, grupa de vârstă 6-8 ani

21

Lecție de îngrijire dentară în cadrul After School Georgi, grupa de vârstă 6-8 ani

Sesiunea a doua a lecției de îngrijire dentară, oferită copilașilor din grupa de vârstă 6-8 ani de la After School Georgi, de joi 12.04.2018, a fost o încântare pentru toată lumea. Cei mici au îmbrățișat sfaturile specialiștilor noștri cu privire la îngrijirea dințișorilor, au făcut schimb de roluri cu medicii noștri și au făcut clasei o demonstrație de periaj al dentiției mascotelor noastre “Dragon Fly” și “Ali Gator”, care ne-au împărtășit că s-au simțit absolut superb în prezența copiilor. 
Alexandra și Mirel, medicii voluntari ai fundației, au îmbrățișat copilașii și le-au oferit pe lângă prezentarea de îngrijire a dinților, baloane colorate și premii surpriză, extra cadourilor marca SUNSTAR GUM, pregătite întregii grupe. Câteva premii speciale au fost oferite copiilor care au acceptat provocarea noastră, de a răspunde corect la întrebările specialiștilor în urma parcurgerii lecției oferite. Cei mici au fost încântați să descopere că au câștigat minunatul volum al Mihaelei Coșescu – ‘’Te iubesc, orice culoare ai avea“, a cărei poveste este despre viață, expusă în culori vii și paragrafe scurte, ușor de parcurs.
Povestea este despre o girafă pe nume Gigi care locuiește în savană africană alături de părinții săi. Pentru că girafa doarme foarte puțin și toată ziua mănâncă frunze, Gigi se plicitisește, așa că începe să-și dorească un partener de joacă, așa cum vede alte animale din savană. Însă după apariția surorii mult dorite, Vivi, viața girafei Gigi nu este chiar așa cum și-o imaginase. Povestea este despre  aventurile, gândurile, emoțiile, lacrimile, furia și nevoile girafei Gigi și este scrisă în limbajul comunicării non-violente, cu empatie față de nevoile și emoțiile personajelor din carte.
Lecția, ca multe alte proiecte similare ale fundației, este structurată pe înțelesul copiilor și face parte dintr-un efort mai larg de educare a copiilor cu ajutorul aplicațiilor interactive, reușind pe această cale să eliminăm teamă celor mici de a merge la dentist, demonstrându-le prin cunoașterea informațiilor că este un mediu primitor și sigur.